WIE ZIJN WIJ


Algemene gegevens over de Stichting Voedselbank Montferland.

DOELSTELLING

De Stichting Voedselbank Montferland heeft ten doel:

Stichting Voedselbank Montferland e.o. helpt mensen die niet genoeg geld hebben om iedere dag een volledige maaltijd op tafel te zetten. Wij zamelen levensmiddelen in en stellen deze gratis ter beschikking aan huishoudens die, tijdelijk, onvoldoende in hun levensbehoefte kunnen voorzien.

Het helpen van mensen in noodsituaties middels het voorkomen van verspilling. De voedselbank werkt uitsluitend met onbetaalde vrijwilligers en met gratis door bedrijven en particulieren beschikbaar gesteld voedsel.

Het inzamelen van voedseloverschotten die anders vernietigd zouden worden

Het kosteloos uitdelen van deze overschotten aan mensen die (tijdelijk) geen middelen hebben om het voedsel zelf aan te schaffen. Hiermee wordt (verborgen) armoede in de gemeente Montferland bestreden

Mensen die begaan zijn met het lot van hun medemens de gelegenheid bieden voor deze groep iets waardevols te doen.

VOEDSEL EN VERZORGINGSPRODUCTEN

Aanbieden aan de voedselbank

De Voedselbank Montferland heeft voedsel en verzorgingsproducten nodig voor mensen die dat tijdelijk niet zelf kunnen betalen. Het voedsel mag beperkt over de datum zijn, maar moet wel geschikt zijn voor consumptie. Het voedsel wordt ingezameld bij particulieren, supermarkten en andere organisaties.

Voor het voedsel wordt nooit betaald. De Voedings en Waren Autoriteit (VWA) heeft voor de voedselbanken een protocol opgesteld, waarin regels staan voor houdbaarheidstermijnen en koeling. De Voedselbank Montferland houdt zich aan deze richtlijnen. Lees hier de richtlijn.

Voedselbank Montferland is blij met alle voedsel, het maakt niet uit of dat een enkel potje groente of een grote partij is. Ook verzorgingsproducten, zoals shampoo en bodylotion is van harte welkom als dit ongeopend is. Ook wasmiddel en babyproducten zijn welkom. Als u producten beschikbaar wilt stellen, neem dan contact met ons op.

Om voldoende voedselpakketten samen te kunnen stellen, krijgen wij, via het Regionale Distributiecentrum Arnhem extra ondersteuning, van landelijke leveranciers. Tevens krijgen wij van verschillende winkels verse producten. In de Greffelkamp is een voedseltuin, waar speciaal voor de voedselbank allerlei groenten en fruit worden geteeld.

Als u voedsel over heeft, maar buiten de gemeente Montferland woont of gevestigd bent, neem dan contact op met de lokale of regionale voedselbank bij u in de buurt. Een overzicht daarvan vindt u op Voedselbank Nederland.

De voedselbank neemt alleen voedsel en verzorgingsproducten aan. Kleding kan naar de Stichting Kledingbank Montferland.


Er zijn verschillende taken voor vrijwilligers zoals; bestuur en coördinatie, chauffeurs, bijrijders, medewerkers uitgifte, inpakcentrale en voedselverwerving.

Interesse? Gebruik de button en gebruik het contactformulier onderaan de contactpagina.

Klachtenregeling & privacy statement

Bekijk hier de klachtenregeling en privacy statement van Voedselbank Montferland.

VRIJWILLIGERS

Jij ook? Samen voor de voedselbank


De Voedselbank Montferland werkt met vrijwilligers. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Wie komt helpen krijgt daarvoor naast voldoening ook veel gezelligheid. Tussen het werk door is altijd even tijd voor een kopje koffie en een gezellig praatje. We merken dat onze vrijwilligers enorm gewaardeerd worden.

MONTFERLAND

Voedselpakket aanvragen


Iedereen kan een beroep doen op de Voedselbank Montferland, ongeacht geloof, huidskleur of nationaliteit.

Ook maakt het ons niet uit wat de reden is voor een beroep op de voedselbank.