NieuwsClubkascampagne Rabobank succesvol

De Clubkascampagne van Rabobank Graafschap heeft de voedselbank € 562,65 opgeleverd. De leden van de Rabobank konden hun stem uitbrengen op verschillende doelen, waaronder Voedselbank Montferland. Daardoor dit mooie resultaat.

Privacyreglement

Voedselbank Montferland heeft een privacyreglement opgesteld naar aanleiding van het van kracht worden van de AVG. Dit om de toegepaste bescherming van persoonsgegevens duidelijk aan te geven. Meer hierover leest u in het reglement zelf.

Clubkascampagne Rabobank Graafschap-Zuid

De Rabobank Clubkascampagne is weer gestart. Rabobank Graafschap-Zuid maakt het weer mogelijk om geld voor jouw club of vereniging te verdienen. Leden en vrienden van leden van deze Rabobank kunnen stemmen uitbrengen voor hun favoriete bestemming.

Voedselbank Montferland doet ook dit jaar weer mee aan deze campagne. In het blad Dichterbij van de Rabobank Graafschap-Zuid is aan deze campagne aandacht besteed. Eind maart ontvangen de leden van de Rabobank een stemformulier. Gooi dit formulier niet weg en stem in de week van 5 t/m 19 april op de Voedselbank Montferland. Vraag de mensen in uw omgeving en die lid zijn van de Rabobank de Voedselbank Montferland te steunen!!!

Supermarktactie 's-Heerenberg

In samenwerking met de supermarkten in 's-Heerenberg voert de voedselbank voert de voedselbank op vrijdag 30 maart 2018 actie in 's-Heerenberg. Een donatie voor onze medemens die een steuntje nodig heeft. Lees meer....

19 - 25 maart AH-actie Didam

In samenwerking met supermartk Albert Hein in Didam voert de voedselbank van 19 tot en met 25 maart 2018 actie in Didam. Een nieuwe manier van inzamelen voor onze medemens die een steuntje nodig heeft. Lees meer....

Pluim voor school Braamt

Op vrijdag 22 december 2017 werd in alle kerkportalen voedsel ingezameld voor de voedselbank. Op de foto de hoeveelheid voedsel bijeengebracht door de leerlingen van de basisschool in Braamt met inspanning van oudervereniging, leerkrachten, ouders, verzorgers en grootouders voor Voedselbank Montferland. Een vrijwilliger van de voedselbank werd hier heel enthousiast van.

Verrruiming criteria

Met ingang van 1 januari 2018 zijn de toelatingscriteria voor de voedselbank verruimd. Het persbericht geeft hierover meer informatie.

Collecte Oogstdankfeest voor voedselbank

Op zondag 17 september werd bij landbouwvoederbedrijf GIJS in Azewijn door de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Noord, afdeling De Liemers / Montferland het oogstdankfeest gevierd. Daarbij werd een collecte gehouden voor onze voedselbank. De opbrengst daarvan was € 275,--. Hartelijk dank daarvoor.

Inzamelingsaktie

Op vrijdag 8 september wordt een inzamelingsaktie voor de voedselbank gehouden in de supermarkten Coop te Beek, Coop te Zeddam en Attent te Kilder. Van 09.00-18.00 uur worden klanten van deze supermarkten gevraagd iets extra's te kopen voor de voedselbank. Vrijwilligers van de voedselbank zijn aanwezig om informatie hierover te verstrekken en de giften in ontvangst te nemen.

Open middag bij voedselbank

Op zaterdag 20 mei houdt Voedselbank Montferland een open middag van 14.00 tot 16.00 uur. Het gehele proces van het binnenkomen van het voedsel, eventuele opslag en bewaring, het inpakken van de voedselpakketten tot en met het uitgeven ervan wordt toegelicht door de vrijwilligers. Van harte welkom aan de Pittelderstraat 10 te Didam.

Inzamelingsactie 's-Heerenberg

Op vrijdag 14 april wordt in vier supermarkten in ’s-Heerenberg actie gevoerd voor Voedselbank Montferland. Bij de Lidl, Supercoop, AH en Jumbo worden klanten gevraagd om bij het winkelen iets meer te kopen en dat te bestemmen voor de voedselbank. Ter plekke kan dit voedsel afgegeven worden aan vrijwilligers van de voedselbank.

De economische crisis mag dan verdwenen zijn, bij de voedselbank is het aantal cliënten nog steeds aanzienlijk. We hebben wel te maken met een kleine afname in het aantal cliënten, maar wekelijks krijgen zo’n 175 personen voedsel via de voedselbank. Dat houdt in dat voedsel van harte welkom is. Hard nodig zelfs. Want we proberen wekelijks 20 tot 25 artikelen in het voedselpakket te krijgen. Hiervan komen er minstens tien uit de voorraad die we bij supermarktacties ontvangen. Daarom blijft deze actie hard nodig. Daar kunnen de klanten van de supermarkt bij helpen. Vrijwilligers zullen beide dagen globaal tussen 9 ’s morgen en 6 uur ’s avonds namens de voedselbank aanwezig zijn om een folder aan te reiken met daarop waar we het meest behoefte aan hebben.

Zo zal het niet alleen voor de personen die er met Pasen een gezellig feest van kunnen maken echt genieten zijn, maar ook voor diegenen die met veel minder en eigenlijk te weinig moeten zien rond te komen. Van harte aanbevolen.

Cheque van gemeente voor voedselbank

Op 2 februari 2017 heeft Gemeente Montferland de voedselbank verrast met een cheque van € 1.000,--. Deze cheque had de gemeente gewonnen doordat met de inzameling van afgedankte elektrische apparaten en lampen veel punten gescoord waren. Van de 325 deelnemende gemeenten eindigde Montferland als derde. De cheque moest gegeven worden aan een goed doel. Doordat de doelstelling van de voedselbank sterk overeenkomt met het Wecycle-principe kwam het bedrag naar de voedselbank toe. Dank voor de burgers van Montferland voor deelname in Wecycle, dank voor de gemeente dat zij aan de voedselbank heeft gedacht. Wij kunnen er goede dingen mee doen.

Stages Eerste Communie

In het voorbereidingstraject op de Eerste Heilige Communie in de parochie H. Gabriël gaan de kinderen ook een diaconale actie uitvoeren. Een daarvan is het meehelpen bij de voedselbank. Op enkele vrijdagen hebben we al hulpjes bij het inpakken gehad.

Pluim voor vrijwilligers

Op 26 november zijn wij verrast door burgemeester Leppink van de gemeente Montferland. Voor al het werk dat de vrijwilligers en -sters bij de voedselbank doen deelde ze een pluim uit. Ook omdat het werk is van hoog niveau, aangezien het groene keurmerk is behaald voor hygiënisch en verantwoord omgaan met de voedingsmiddelen. Wij zijn er blij mee. Ons werk wordt gezien en gewaardeerd.

Spaaractie COOP

De spaaractie bij de COOP is afgelopen. Het blijkt dat veel mensen de kaart niet vol hebben. Wat er mee te doen? In 's-Heerenberg staat bij de Super Coop een doos om deze niet-volle kaarten in te deponeren. De opbrengst daarvan zal voor de voedselbank zijn. Van harte aanbevolen dus!!

Sparen DE-punten

Evenals vorig jaar verzamelt Lionsclub de Liemers de gehele maand december Douwe Egberts waardepunten. Deze inzameling vindt plaats in het kader van een landelijke Lionsactie. Alle waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie. Deze actie vindt plaats in nauwe samenwerking met D.E. die het totale waardepunten aantal met 15% verhoogd. En tevens zorgt D.E. dat de pakken koffie gratis worden bezorgd bij de voedselbank. Deze keer wordt naast Zevenaar-Rijnwaarden, ook ingezameld in Montferland. Beide voedselbanken ontvangen dan koffie naar rato van de in hun verzorgingsgebied opgehaalde punten.

Vorig jaar leverde de actie 1283 pakken koffie op. De D.E. waarden punten kunnen worden ingeleverd bij vrijwel alle supermarkten. Daar staan voor dit doel verzamelboxen. Deze actie doet geen centje pijn, laat Uw punten scoren.

 

Clara Sies in Doesburg

Op zondag 8 november om 16.30 uur (s)preekt Clara Sies in de Martinikerk te Doesburg over : ‘Voedselbank? Dat zal mij niet gebeuren!’

Clara Sies , (mede)oprichtster van de Voedselbanken in Nederland zal de tweede Preek van de leek in Doesburg houden. In 2002 begon zij met haar man Sjaak de eerste voedselbank in Nederland. Nu zijn de 157 voedselbanken niet meer weg te denken in Nederland. Clara spreekt uit eigen ervaring. Ze weet wat armoede en isolement is. In deze preek van de leek (s)preekt zij -komend uit een joods gezin- over een oude joodse tekst: “Armen zullen er altijd bij u zijn. Daarom druk ik u op het hart vrijgevig te zijn tegenover iedereen in uw land die in armoede leeft of er slecht aan toe is.”

Clara Sies, deze fascinerend creatieve vrouw is begonnen om te doen wat er in deze oude bijbeltekst staat. Een initiatief dat als een lopend vuurtje door ging. Er zijn nu talloze voedselbanken. In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om onze klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

 

Uitreiking keurmerk

Op dinsdag 29 september 2015 wordt aan Voedselbank Montferland het groene keurmerk uitgereikt. Dat gebeurt door het Landelijk Bestuur Voedselbanken Nederland. Als reactie daarop zal ook wethouder Ingrid Wolsing van de gemeente Montferland spreken.

Bourgondisch eten voor cliƫnten

Op 26 januari 2015 hebben bij De Bourgondiër in Beek cliënten van de voedselbank gratis kunnen eten en drinken. Dit op initiatief van Laura Horsting en Merel Holtslag. Onderstaand het artikel hierover in Montferland Nieuws.

Gift Jan2Jan-Run

Op 8 november 2014 is bij gelegenheid van de eerste Jan2Jan Run in Didam door sponsors en lopers een gift gedoneerd aan een goed doel. De voedselbank was dit goede doel. Het ging om het hele mooie bedrag van € 1.892,63!! Door mede-organisator Roy Gieling werd de cheque aan de voedselbank overhandigd. Dank!! En lopers: succes!

Logo bij inpakcentrum

Op de buitenmuur van het inpakcentrum is op 7 november 2014 het logo van Voedselbank Montferland bevestigd. Het is nu duidelijk vanaf de weg en vanuit de trein te zien waar de voedselbank zich bevindt. De letters voor het logo werden gratis ter beschikking gesteld door Harry Derksen. Vrijwilligers, en dan vooral Henk Geurds, hebben de nodige tijd besteed aan het zagen en schilderen van de achtergrondplaten, het uitmeten van de posities van 125 schroeven, het schroeven zelf en het op de muur bevestigen. Al met al een mooi resultaat die de voedselbank letterlijk zichtbaar maakt in de samenleving. Kijk hier voor een foto van het aanbrengen van de klikschroeven, alle 125 klikschroeven, het aanbrengen van de tekst en het hart en een totaalplaatje.

 
De Toorts pakt uit

De leerlingen van Basisschool De Toorts groeien uit tot ondernemers. In de groepen 7 en 8 wordt hen de ervaring aangeleerd wat het betekent om te gaan met geld en ideeën in de markt te zetten onder de naam 'Kids make Business'. Dit jaar is hen dat weer op een gigantische manier gelukt. De uiteindelijke financiële opbrengst werd omgezet in giften aan een drietal goede doelen, waaronder de voedselbank. Op 9 juli 2014 konden dozen vol voedsel in ontvangst genomen worden. Jongens, meisjes, docenten en begeleiders van dit project: namens alle cliënten en vrijwilligers van de voedselbank bedankt!

Communicantjes in vorm

De Eerste Communicanten uit 's-Heerenberg hebben flink ingezameld, zowel aan voedsel als ook aan financiën.

Koffie uit Loil

Vandaag werden we verrast door twee dames uit Loil (op zeer gevorderde leeftijd), die spaarpunten van Douwe Egberts hadden ingezameld. Ze hebben die punten in Arnhem omgezet in pakken koffie en brachten welgeteld 102 pakken koffie naar de voedselbank. Een prachtige bijdrage. Dames: bedankt.

Donatie van Line Dance Didam

Op 2 maart bestond de groep Line Dance Didam 5 jaar. Om dat te vieren is een groot feest gegeven voor alle linedancers. Bij dat feest is een inzameling gehouden voor Voedselbank Montferland. Een zak met producten en een bedrag van € 177,50 was hiervan het resultaat. Op 7 maart werd dit overhandigd aan onze penningmeester. Line dancers: hartelijk dank!!

Inzameling bij kerken

Op vrijdag 20 december zullen tussen 16.00 en 17.00 uur de kerkportalen van alle kerken in Montferland geopend zijn om voedsel en voedselpakketten in ontvangst te nemen voor de voedselbank.

Supermarktactie Didam

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 december organiseert de ondernemersvereniging Gastvrij Didam een inzamelingsactie bij alle supermarkten in Didam. Klanten van de winkels worden gevraagd iets extra's te kopen voor de voedselbank.

AH-actie 's-Heerenberg

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 november houdt de AH-supermarkt aan De Bongerd in 's-Heerenberg een grote actie ten behoeve van de voedselbank. Klanten worden gevraagd iets extra's te kopen voor de voedselbank. Bij het ingaan van de winkel worden hiervoor flyers uitgedeeld door vrijwilligers van de voedselbank. In de winkel zijn speciale tafels ingericht met producten die speciaal gevraagd worden voor de voedselbank.

Inzameling Kringloop De Liemers

Op zaterdag 16 november zamelt Kringloop De Liemers voedsel in bij haar winkels in Didam (De Kleine Knip, Kerkstraat 30) en 's-Heerenberg (De Zevende Hemel, Zeddamseweg 36) ten behoeve van Voedselbank Montferland.

Landelijke Vereniging opgericht

Op 29 juni 2013 heeft de eerste Algemene Ledenvergadering plaatsgevonden van de Vereniging Voedselbanken Nederland. Deze is in de plaats gekomen van de landelijke stichting. Als vereniging zijn de voedselbanken een beter aanspreekpunt voor landelijk opererende organisaties, zoals voedselproducenten, supermarkten, belangenbehartigers en ook de politiek. Voedselbank Montferland heeft zich aangesloten bij deze vereniging.

Milieuambtenaren schenken gift

Het kan een groot probleem zijn: een gift ontvangen tijdens je werk en die niet voor jezelf mogen gebruiken. Dan is de voedselbank een goed alternatief. Toezichthouders en buitengewone opsporingsambtenaren Marha Surenbroek en Leo Arends van de gemeente Montferland ontvingen bij het uitvoeren van hun werk twee cadeaubonnen en schonken deze aan de voedselbank. De voedselbank is er blij mee en de ambtenaren laten zien wat werken volgens de regels inhoudt. Dank!

Op de foto die Leo gemaakt heeft overhandigt Marha de bonnen aan de voorzitter van Voedselbank Montferland.

Okidoki-radio

Op zondag 3 maart 2013 wordt van 19.00 - 20.00 uur op Optimaal FM een interview uitgezonden over de voedselbank. Dit in het kader van de onderscheiding De Berghse Kei die Voedselbank Montferland heeft gekregen. Het interview heeft zijn plek gekregen in het programma van Okidoki-radio, ook een Berghse Kei, waarin bewoners van Fatima de voorzitter van de voedselbank 'het hemd van het lijf' vragen.

Zij Actief in Azewijn

Op donderdag 21 februari 2013 hebben de dames van Zij Actief van Azewijn, na een inleiding over de Voedselbank Montferland, de voedselbank bedankt met een geldbedrag en voedingswaren. Van de leden was een bijdrage in geld en voedsel gevraagd. Daardoor kon de voedselbank een geldbedrag van € 150,-- in ontvangst nemen en verscheidene kraten, dozen en tassen vol voedingsmiddelen. Waarlijk actieve dames! Dank daarvoor.

Voedselbank onderscheiden

Op vrijdag 8 februari 2013 is Voedselbank Montferland onderscheiden met de versierselen van De Berghse Kei en daarmee opgenomen in de gelijkgenaamde ridderorde. Dit is een onderscheiding van Carnavalsvereniging d'Olde Waskupen. Elk jaar wordt die uitgekeerd aan een persoon of instelling die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt in de samenleving. Wij zijn er blij mee en trots op. Of zoals d'Olde Waskupen dit jaar zeggen: 'Dat het wat'. Alle vrijwilligers bedankt voor dit gezamenlijk behaalde resultaat.

Actie Gastvrij Didam

December is voor een aantal gezinnen in Didam geen feestmaand. Financieel zijn zij namelijk niet in staat om tijdens de feestdagen iets extra's te doen. Gastvrij Didam heeft besloten deze mensen te helpen. De decemberactie staat dit jaar daarom in het teken van de Voedselbank. Op 14 en 15 december is er een speciale actie waaraan alle supermarkten in Didam hun medewerking verlenen. U kunt helpen door deze actie te steunen.

Als u uw boodschappen heeft gedaan bij een van de Didamse supermarkten (Albert Heijn, Aldi, C1000, Coop en Nettorama), vindt u bij de kassa een doos. Wat u hierin achterlaat gaat naar de voedselbank. Vrijwilligers van de voedselbank en Gastvrij Didam delen 'boodschappenlijstjes' uit. Daarop staan de artikelen die het hardst nodig zijn. Supermarkten werken mee aan deze actie door deze artikelen tegen actieprijzen te verkopen.

Voor meer informatie over deze actie kunt u contact opnemen met Gerda Woltering van Euronics Wiendels. Dat kan per e-mail: gerda@wiendelselektro.nl of telefonisch: 0316-221494.

Gezond en Weldoen sponsort

Zelfstandig onderneemster Rosaline Ratering uit ’s-Heerenberg steunt sinds kort met haar bedrijf Gezond & Weldoen de Voedselbank Montferland. Via de website van Gezond & Weldoen kunnen belangstellenden informatie krijgen over een gezonde(re) leefstijl en producten en diensten kopen die de gezondheid ondersteunen.

Rosaline heeft in samenwerking met andere ondernemers in de gemeente Montferland een eigen lijn met 100% natuurlijke wellness-producten ontwikkeld. Daarnaast geeft ze samen met een team van deskundigen via internet persoonlijke leefstijlcoaching op het gebied van voeding en beweging.

Rosaline Ratering is auteur van boeken over sport en gezondheid, zoals Fit in hart en spieren en Gezond & Weldadig, bewust leven in 24 weken. Ook geeft ze presentaties over vitaliteit. “Van iedere bestelling groot of klein gaat een deel naar de voedselbank. Op deze manier kunnen we samen aan een gezondere samenleving werken.”

Gratis e-boek

Voor meer inspiratie kunnen belangstellenden via onderstaande link gratis haar (e-)boek Jonger, fitter, slanker, de 12 succesfactoren voor een gezond leven downloaden. Men ontvangt dan tevens eens per maand de nieuwsbrief van Gezond & Weldoen. Wil men de nieuwsbrief niet ontvangen, dan kan men via de webshop van Gezond & Weldoen met de actiecode GWJFS het boek gratis bestellen. De vergelijkbare winkelwaarde is 12.50 euro. Voor meer informatie kijk op: www.jongerfitterslanker.nl

Voedselbank wint WMO-prijs

Op 28 september heeft de voedselbank de WMO-prijs 2012 van de gemeente Montferland gewonnen ter grootte van € 2.500,--. Onze organisatie voldoet geheel aan de doelstellingen van de WMO, om idereen op sociaal en maatschappelijk gebied mee te laten doen in de samenleving. De WMO-raad onder leiding van Jan Rasing heeft de prijstoekenningen bepaald; wethouder Ingrid Wolsing reikte de prijs uit.

Stemmen voor geld

Stemmen op de Voedselbank kan flink bedrag opleveren…

Samen kunnen we er voor zorgen dat de Voedselbank eind dit jaar een fiks bedrag krijgt van de horecaketen EtenBij. Dat kan als onze organisatie het meeste aantal stemmen krijgt. Via de site www.Etenbij.nl kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen op een goed doel. De Voedselbank is daar een van. Op dit moment worden we op de voet gevolgd door Ronald McDonald; uiteraard ook een prima doel.

Eten Bij legt van elke verkochte kop koffie één eurocent op zij voor deze actie. Op dit moment staat de teller op 574.990 geserveerde koppen. Nu dus al goed voor een bedrag van 5.749,00 euro. De verwachting is dat het uiteindelijke bedrag de 10.000,00 euro ruim zal overschrijden. De moeite waard dus!

Het is dus van belang dat zo veel mogelijk mensen het komende half jaar hun stem uitbrengen en het liefst op de Voedselbank. Daarom een oproep aan alle bestuursleden, medewerkers, vrijwilligers, sympathisanten en klanten om te stemmen via www.etenbij.nl.

Doen!

PR Voedselbanken Nederland

Lintje voor Rob van Zimmeren

Rob van Zimmeren, vrijwilliger bij onze voedselbank, is op zaterdag 28 april koninklijk onderscheiden. Door wethouder Frank Wissink werd hem meegedeeld dat het de Koningin behaagd heeft hem te onderscheiden voor alle verdiensten voor EHBO, Caritas en Voedselbank. Na het opspelden van de onderscheiding was er tijd voor feliciteren richting Rob, zijn vrouw Leny die ook vrijwilligster is bij onze voedselbank, hun kinderen en kleinkinderen. Rob en Leny: van harte gefeliciteerd! Geniet ervan, want het is verdiend.

Inzameling EC Didam

Op 4 april 2012 hebben de Eerste Communicanten in Didam het door hen ingezamelde voedsel overgedragen aan Voedselbank Montferland. Met veel enthousiasme werden de, soms wel heel erg zware, dozen in de aanhanger van de voedselbank geplaatst. Hartelijk dank.

De Ontdekking op bezoek

Op 30 maart 2012 kwam groep 7 van basisschool De Ontdekking op bezoek. In deze groep had Romée Verheij een spreekbeurt gehouden over de voedselbank. Als vervolg kwam de vraag of ze met de groep mocht komen kijken bij de voedselbank. Dat gebeurde. En maar goed ook, want er waren op die dag veel dozen te versjouwen, dus dan zijn 54 extra handen om te helpen heel welkom. De leerlingen hebben de tassen voor de cliënten uitgesorteerd en voor een deel ook het voedsel er ingedaan.

Aardappelen en groente

Evenwichtig is het voedselpakket nooit, omdat we afhankelijk zijn van wat er wekelijks zo her en der over is. We zijn wel op zoek naar mensen die kunnen bijdragen aan wat meer evenwicht. Wie kan er van tijd tot tijd zorgen dat er wat aardappels of groente bij de voedselbank terecht komen? 

Kerstactie succesvol

De kerstactie van de Voedselbank Montferland is heel succesvol verlopen. Honderden pakketten, tassen en ook financiële giften kwamen binnen. Alle gevers hartelijk dank!

In 17 kerken binnen de gemeente Montferland en in Wehl en Nieuw-Wehl werden op 23 december tussen 16.00 en 17.00 uur door de voedselbank de giften in ontvangst genomen. Het resultaat is indrukwekkend.

Ingezamelde producten Kerstactie 2011Ingezamelde producten Kerstactie 2011

 

 

 

 

 

 

 

Naast de hartverwarmende woorden die verschillende gevers aan hun pakketje toevoegden, werden ook op- en bijschriften aangetroffen. Enkelen vindt u hieronder.

Opschrift pakket Kerstactie 2011

Opschrift BS De Boomgaard Braamt

 

 

 

 

 

 

 

Mocht iemand nog wat willen geven, kijk op deze website bij het onderdeel 'Voedsel over'.

 

 

Sinterklaas komt op bezoek

Op vrijdag 2 december heeft Sinterklaas zijn invloed laten zien bij de Voedselbank. Bij de ABNAMRO in 's-Heerenberg is een hoeveelheid cadeautjes bezorgd die medewerkers van de bank naar de voedselbank hebben gebracht. Sint: bedankt!!

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie over het ongewone bij de ABNAMRO: klik < hier >

Inzameling Beek / Loerbeek

Op de basisscholen in Beek is de afgelopen maand voedsel voor de Voedselbank ingezameld. Aanleiding was het vormselproject van de groepen 8 op de Martinus en Kolkstedeschool. Dit breidde zich uit tot geheel beide scholen. In het kader van de Kinderboekenweek hebben de scholieren zich echte superhelden getoond en het nodige voedsel verzameld.

 

 

 

 

 

 

 

 

Koelaanhanger aanwinst

De Voedselbank heeft sinds enkele weken een koelaanhanger in gebruik genomen. Deze ruime aanhanger werd op grond van onze wensen gemaakt door Fielt Autobedrijf uit Beek. Hierdoor zijn we in staat om voedselproducten gekoeld te transporteren, waarmee we goed kunnen voldoen aan de eisen die de VWA (Voedings en Waren Autoriteit) stelt. Met deze aanhanger vervoeren we tevens wekelijks het voedsel van de Regionale Voedselbank in Arnhem dat bestemd is voor Voedselbank Doetinchem.

Zomer in Gelderland

Omroep Gelderland heeft op maandag 15 augustus 2011 haar intrek genomen in Didam. Een lokaal team heeft opdrachten uitgevoerd in het kader van het programma Zomer in Gelderland. Het daarmee verdiende geld, € 1.000, is beschikbaar gesteld voor de Voedselbank om met name activiteiten in Didam te ondersteunen. Wij zijn natuurlijk hardstikke blij met dit initiatief en dit resultaat. Team en Omroep: bedankt, namens alle cliënten en vrijwilligers.

Bezoek Efteling

Op zaterdag 16 juli 2011 hebben twee bussen vol kinderen en ouders De Efteling bezocht. De kaarten zijn beschikbaar gesteld door de Gemeente Montferland aan de Voedselbank. Met behulp van andere sponsoren kon de reis, het eten en nog enkele andere bijkomende kosten gedekt worden. In totaal hebben een kleine honderd cliënten van de Voedselbank een fantastische dag beleefd.

Dank aan de sponsoren: Gademann Vervoer, Bakkerij Berndsen, Tuinderij Gesthuizen, Gasthuis Bergh, PCI en Diaconiën.

Grote actie Eerste Communie

Op 14 april 2011 hebben de Eerste Communicanten uit 's-Heerenberg van de Galamaschool, de Mariaschool en de OBS Montferland het resultaat van hun actie overgedragen aan Voedselbank Montferland. Een grote hoeveelheid bijeengebracht voedsel en een geldbedrag van € 1.356,49 in de vorm van een cheque werd aan het bestuur overhandigd. Eerste Communicanten, klasgenootjes, ouders en werkgroep: bedankt! Voor foto's klik .

Kerstactie succes

De kerstactie van de voedselbank is een mooi succes geworden. Op 12 locaties werden op 23 december 2010 binnen de gemeente Montferland de gaven en giften ingezameld en dit had verschillende aanhangers vol goederen tot gevolg. De voedselbank kan hier letterlijk enkele maanden mee vooruit.

Een mooi verhaal van een gulle gever werd ons aangereikt door een ontvanger: een briefkaartje zat er bij. Daarop stond het volgende:

 
Voor wie dit ook bestemd is,
jullie hebben ons en onze zoon een wijze levensles geleerd.
Toen ik hem uit had gelegd
dat niet iedereen "vanzelfsprekend" kan gaan winkelen
deed hij er uit zichzelf
zijn snoeptrommeltje bij...
en een paar spelletjes!!
Ik hoop dat jullie volgend jaar zelf een doos kunnen vullen!
Tot dan ben ik blij dat we een steentje bij mogen dragen!


Alle gevers: hartelijk dank!!

ActiviteitenGeen activiteiten geregistreerd