Vrijwilligers

De Voedselbank Montferland werkt met vrijwilligers. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Wie komt helpen krijgt daarvoor naast voldoening ook veel gezelligheid. Tussen het werk door is altijd even tijd voor een kopje koffie en een gezellig praatje. We merken dat onze vrijwilligers enorm gewaardeerd worden

U kunt altijd mailen naar:voedselbankmontferland@gmail.com

 

Welke taken zijn er voor vrijwilligers?

Chauffeurs

Onze chauffeurs hebben bij toerbeurt dienst. Ze halen, samen met de bijrijder, voedsel op bij leveranciers en brengen dit naar de Pittelderstraat 20 in Didam. Daar worden de pakketten samengesteld. Op vrijdag worden de pakketten naar onze uitgiftepunten in Didam, ’s-Heerenberg en Beek gebracht.

Voor deze functie kunnen we ook vrijwilligers gebruiken met een lichte fysieke beperking.


Bijrijders 

De bijrijders hebben bij toerbeurt dienst en halen samen met de chauffeurs het voedsel op.  Deze worden o.a. opgehaald  in Didam, Arnhem, en Doetinchem. Het tillen van de kratten en dozen is fysiek matig zwaar werk. We zoeken hiervoor vrijwilligers met een goede lichamelijke gezondheid.

         


Medewerkers uitgiftepunten

Deze vrijwilligers nemen elk in hun eigen uitgiftepunt in de gemeente Montferland op vrijdag de bestelde voedselpakketten in ontvangst van de chauffeurs en zorgen voor de daadwerkelijke uitgifte aan de ontvangers. Het spreekt vanzelf dat van de medewerkers die met cliënten van de voedselbank in aanraking komen, discretie (geheimhoudingsverklaring) en inlevingsvermogen wordt gevraagd.

 Medewerkers inpakcentrale

Elke vrijdagmorgen zorgen deze vrijwilligers  voor het inpakken van de gereedstaande  artikelen.  Op lange tafels worden boodschappentassen, kratten en dozen gevuld met aangeboden producten. Voor elk pakket is een lijst samengesteld, waarop staat wat moet worden ingepakt. Het is gezellig werk in teamverband.


Medewerkers voedselverwerving.

De voedselverwerver onderhoudt bestaande contacten met leveranciers, zoals supermarkten en winkels in de gemeente Montferland en de groentetuinen. Samen met leveranciers bereiden zij ook de verschillende inzamelingsacties voor.


Bestuur en coördinatie

Het bestuur draagt zorg voor de algehele leiding, de communicatie met cliënten, hulpverleners, voedselaanbieders en sponsoren. Voor deze functie vragen we mensen met beleidsmatig inzicht en goede communicatieve vaardigheden. Digitale kennis is een must.

 Hebt u vragen of interesse? Neem gerust contact met ons op!