Voedsel aanbieden aan de voedselbank

De Voedselbank Montferland heeft voedsel en verzorgingsproducten nodig voor mensen die dat tijdelijk niet zelf kunnen betalen. Het voedsel mag beperkt over de datum zijn, maar moet wel geschikt zijn voor consumptie. Het voedsel wordt ingezameld bij particulieren, supermarkten en andere organisaties . Voor het voedsel wordt nooit betaald. De Voedings en Waren Autoriteit (VWA) heeft voor de voedselbanken een protocol opgesteld, waarin regels staan voor houdbaarheidstermijnen en koeling. De Voedselbank Montferland houdt zich aan deze richtlijnen. Lees hier de richtlijn en de aanvulling hierop.

Voedselbank Montferland is blij met alle voedsel, het maakt niet uit of dat een enkel potje groente of een grote partij is. Ook verzorgingsproducten, zoals shampoo en bodylotion is van harte welkom als dit ongeopend is. Ook wasmiddel en babyproducten zijn welkom. Als u producten beschikbaar wilt stellen, neem dan contact op met onze “voedselverwerver” 06-461 30 730 (b.g.g. 06-169 56 021.

Om voldoende voedselpakketten samen te kunnen stellen, krijgen wij, via het Regionale Distributiecentrum Arnhem extra ondersteuning, van landelijke leveranciers. Tevens krijgen wij van verschillende winkels verse producten. In de Greffelkamp is een voedseltuin, waar speciaal voor de voedselbank allerlei groenten en fruit worden geteeld.

Als u voedsel over heeft, maar buiten de gemeente Montferland woont of gevestigd bent, neem dan contact op met de lokale of regionale voedselbank bij u in de buurt. Een overzicht daarvan vindt u op www.voedselbankennederland.nl.

De voedselbank neemt alleen voedsel en verzorgingsproducten aan.
Kleding kan naar de Stichting Kledingbank Montferland:

(www.kledingbankmontferland.nl).